Business Region
Kristiansand
Meny

Besøksadresse:

Rådhuskvartalet
Rådhusgata 18 - 2. etasje
4611 Kristiansand

- Nå skal vi løfte Agder som attraktiv arbeidsregion

Hele Agders næringsliv går sammen med det offentlige for å etablere et langsiktig arbeid med å øke regionens attraktivitet.

Det regionale samarbeidsprosjektet Vekst i Sør skal bidra til å styrke Agders omdømme, med mål om løfte regionen som bo- og arbeidsmarkedsregion.

- Agder vil ta en ledende posisjon i det grønne skifte, og vi er godt rustet til å vinne konkurransen om de beste folka. Vi står klare for å ta imot tilflyttere og arbeidstakere og kan tilby et godt liv i en etableringsvennlig region.

- Men vi vet at bedriftene har et udekket kompetansebehov, og derfor er det helt nødvendig å brette opp ermene for å sette søkelyset på mulighetene som finnes her, sier Trond Backer, administrerende direktør i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.

Bredt samarbeid

Business Region Kristiansand og Næringsalliansen i Agder leder prosjektet, med bidrag fra UiA, GCE NODE, Lister Nyskaping, Eyde-klyngen, Agder fylkeskommune, Arendal kommune og Grimstad kommune.

- At vi er så mange på laget styrker mulighetene for å lykkes. Det er helt essensielt at vi drar i samme retning. Det langsiktige posisjoneringsarbeidet i forbindelse med å øke Agders attraktivitet krever godt samarbeid og koordinering på tvers i regionen, sier Susanne Lende som er næringsrådgiver i Business Region Kristiansand.

Ifølge NHOs kompetansebarometer har over 90 prosent av Agder-bedriftene et udekket kompetansebehov. 60 prosent har forsøkt å rekruttere siste året uten å få tak i ønsket kompetanse.

- Derfor må vi bli bedre på å synliggjøre at Agder er en etableringsvennlig region. Her er det vekst og optimisme, spesielt innenfor energisektoren. Det norske havvindeventyret realiseres, og det har også stor betydning for leverandørindustrien vi har i vår region, sier Backer.

En langvarig innsats

Forprosjektet Vekst i Sør fikk nylig et tilskudd på 375 000 kroner fra Agder Fylkeskommune. Et eventuelt hovedprosjekt vil bety et langt større spleiselag og gå over en periode på 3-5 år. I søknadsteksten legges det særlig vekt på at Sørlandet og Agder satser for å posisjonere seg i det grønne skiftet, og at det krever økt kompetansetilflytting.

- Tilflyttere har gjerne med seg familie, og derfor er det viktig å synliggjøre alle bo- og arbeidsmuligheter i regionen, uavhengig av bransje. Dette inkluderer, naturtilbudet, urbane kvaliteter og kultur- og opplevelsestilbud.

Skrevet av: Håkon A. Repstad (Næringsforeningen i Kristiansandsregionen)